Jeg elsker strikking, det er som balsam for sjelen. I løpet av de siste to ukene så har jeg fått ferdigstilt 3 Marius- gensere. Min yngste søster og hennes mann har fått hver sin og jeg har endelig fått ferdig min egen.

I løpet av 13 mnd så har jeg strikket 4 gensere og 3 jakker, 1 anorakk, heklet masse, strikket kluter, brodert og masse annet.

Dette er min Marius. Den er strikket i garnet Smart fra Sandnes Garn. Garnet er deilig å strikke med, men kan virke litt stivt når produktet er ferdig. Jeg har ikke vasket og dampet genseren min, men regner med at den blir mykere etterhvert som jeg bruker den.


Dette er genseren til min yngste søster. Den er strikket med garnet Safir fra Spar Kjøp
Her har jeg gått opp 0.5 i str på pinnen. Dvs; vrangbord er strikket på pinne nr 3,5 og resten er strikket på pinne nr 4. Jeg har i tillegg lagt på ekstra masker.

Dette er genseren til min svoger. Jeg har brukt samme garn som min til min søster og samme pinnestr.

Under Ski- VM strikket jeg genser til en annen svoger av meg;

Denne er strikket i garnet Rubin fra Spar Kjøp. Maskeant er til str L, mens lengden er str XL.

For et par år siden så kom jeg over en oppskrift til strikket utgave av den gode gamle anorakken vi alle brukte i påska på 80- tallet. Jeg kjøpte oppskrifta til barn, dame og herre. Jeg fikk aldri rotet meg i gang med en gang, så ei kusine av meg rakk å strikke sin før meg.

Jeg elsker rosa og grå, og slik ble min:
Anorakken er strikket i garnet Nepal på pinne nr 5. Garnet kommer fra Garnstudio. Med denne tykkelsen så gikk det superfort å strikke den. Kanten helt nederst er heklet i fastmasker og staver. Rett over den ser dere utdrag fra Setesdalsmønsteret. Det er også hette på den. Man kan velge om man vil ha pelskant eller hekla kant rundt den. Jeg har hekla rundt på min. Det er også en klaff (synes ikke pga armene mine), der er det også heklet rundt.
Vi hadde jo OL i fjor. Da ble det jo en HIT å hekle OL-lua. Jeg hadde igjen masse garn etter anorakken, så da ble det hekla OL-lue i rosa og grå.

Knappene som er brukt kommer fra Ila Garn&Cafe. Det er en trivelig butikk/ cafe som du finner i Hanskemakerbakken 5 her i Trondheim.

Jeg velger å IKKE dele med dere hvor jeg kom over oppskrifta på anorakken. Det pga at jeg er litt smålei av at alle skal ha det samme. Så vidt jeg vet så er vi bare to i min omgangskrets som har den. Vel og merke; 4 jentetetantegullene får jo hver sin anorakk til bursdagene neste år. Kanskje jeg smører på meg tålmodigheten og strikker til min mor og mine søster også.

Til slutt vil jeg ta et oppgjør med dere kritikere; jeg får stadig vekk høre at jeg må begynne å ta betalt for det jeg lager. Jeg strikker fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Jeg har en større glede av å strikke og gi bort og se hvor glad de rundt meg blir for det de får. Jeg kan i stedet ønske meg noe tilbake i form av en gave i stedet for rene penger.
Som til min søster og hennes mann som fikk genserne sine i går så hadde jeg ønsket meg pynteugler. Dette var det jeg fikk:

Jeg fikk noe jeg virkelig ønsket meg! Nå får jeg glede av å strikke noe nytt, til meg selv og de rundt meg.
Så til dere kritikere; slutt å kommentere hvordan jeg gjør ting, jeg gjør dette av glede, ikke for å bli rik på penger, men rik på kjærlighet!

Åse